Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Verken onze streek

Het departement Haute-Vienne (87) maakt sinds 2016 deel uit van de regio Nouvelle-Aquitaine. Het aantal regio’s werd teruggebracht van 21 naar 12 nieuwe regio’s op het Franse vasteland. Onze regio bestaat uit 12 departementen en is een samenvoeging van Aquitaine, Limousin en Poitou-Charentes, heeft een totale oppervlakte van om en rond de 84.000km² en heeft Bordeaux als regio-hoofdstad.

Midden-Frankrijk en de Limousin is niet direct de meest bezochte regio voor vakantiegangers en is bij ons alleen bekend voor zijn rood-bruine runderen die op de beboste heuvels van Haute-Vienne zich te goed doen aan het malse gras en het beste vlees geven. Toch heeft deze regio enorm veel te bieden, zoals de stad van het porselein, Limoges en verder het oorlogsdorp Oradour-sur-Glane.

Activiteiten

Ontspanning
De Haute-Vienne is een echt wandel- en fietsparadijs. Ook mountainbikers (alle niveaus) en motorrijders die graag rondtoeren, komen volop aan hun trekken. Gaat uw voorkeur naar een kleine wandeling in de nabije omgeving of naar een volledige dagtocht om de streek uitgebreid te verkennen, wij helpen u graag met de voorbereiding van uw uitstap. Uw fietsen of motor kunnen terecht in onze afgesloten stalling. We bieden ook de mogelijkheid om e-bikes te reserveren tijdens uw verblijf.

Golfen
Op slechts 35 km van onze chambre d’hôtes ligt de golfbaan van Mortemart. Dit dorp behoort tot “les plus beaux villages” en heeft een unieke 9-holes golfbaan, uitgezet rondom diverse meer dan honderd jaar oude bomen. In een straal van 65 km vindt u trouwens nog 5 andere golfbanen tot 18-holes, die tot de mooiste van Frankrijk behoren.